tiistai 3. kesäkuuta 2014

Englanniksi kääntäminen?

Mietin tässä yksi päivä, miten hidasta kirjoittaminen oikeastaan on. Itsellä aikaa menee niin, että se on suunnilleen yksi sivu per tunti. Tietenkin se riippuu aina päivästä, mutta noin keskimäärin. Eihän se aika siinä kirjoittaessa pitkältä tunnu, saattaa kirjoittaa monta tuntia ja jälkeenpäin ihmetellä miten aika meni niin nopeasti.

Viime aikoina kirjoittaminen on hieman tökkinyt tietystä syystä: olen ruvennut lukemaan englanniksi kirjoja. Sitten kun yritän ruveta kirjoittamaan, niin ajattelen vain kaikki lauseet päässäni englanniksi. Se on välillä todella raivostuttavaa.

Mutta englannista innostuneena olen saanut päähäni ajatuksen, että niinä aikoina, kun inspiraatiota ei vain ole eikä kirjoittaminen onnistu, käyttäisin ajan hyödyksi ja kääntäisin romaania englannin kielelle. Miltä tämä kuulostaa? Blogiini on tullut myös todella paljon sivunkatseluita ulkomailta, ja englanniksi kääntäminen olisi tosi hyvää harjoitusta minun englanninkielen osaamisen kannalta.

Ja vielä kiitos kaikille kommentoijille! Piristätte niillä aina päivää :) Ja myös kirjoitusintoa!!

2 kommenttia:

 1. Voisi olla hyväkin ajatus! :)
  Minä olen ajatellut osallistua tälläiseen nuorten romaanin kirjoituskilpailuunn ja ajattelin, että sinuakin saataisi kiinnostaa: http://www.otava.fi/muut/125-kirjoituskilpailu/.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin jo tietoinen tuosta kilpailusta ja olisin kiinnostunut, ainut ongelma vain ettei se hyväksy fantasia tai scifi kirjoja :/ Mutta toivottavasti sinä osallistut!! :)

   Poista