torstai 30. lokakuuta 2014

Asiaa bloggaamisesta

En ole hyvä blogin pitäjä. Pidän liian pitkiä postaustaukoja ja kirjoittamani tekstin tyyli on vaihtelevaa. Blogillani ei myöskään ole mitään selvää suuntausta, paitsi tietenkin kirjoittaminen ja luovuus, sekä esikoisromaanini edistymisen seuraaminen. Näistä aiheista ei kuitenkaan ehkä riitä tarpeeksi kirjoittamista, jotta voisin kirjoittaa säännöllisesti joka viikko ja pitää lukijat kiinnostuineina.

Ehkä blogitekstien kirjoittaminen ei vain luonnu minulta. Tai sitten olen ymmärtänyt väärin koko käsitteen "blogiteksti" tai "postaus". Miksi blogiin kirjoittaminen tuntuu usein niin vaikealta, vaikka olen luonnostaan hyvä kirjoittamaan? Osaan kirjoittaa tiukkoja asiatekstejä, pohdiskelevia tekstejä, mielipidetekstejä sekä täysin luovia tekstejä. Mikä siis mättää?

Blogitekstihän sinällään ei ole mikään äsken luettelemistani. Vaikka voihan blogissakin julkaista näitä tekstejä. Itse olen ymmärtänyt blogitekstin aivan omaksi tyylikseen. Se on sekoitus asiaa, pohtimista, mielipiteitä sekä luovuutta. Siksi blogitekstin kirjoittaminen on omalla tavallaan vaativaa ja aikaa vievää; siinä täytyy hallita yhtä aikaa kaikki eri kirjoittamisen muodot ja samalla pitää teksti kuitenkin tarpeeksi kevyenä, jotta ihmiset jaksaisivat sitä lukea.

Siksi kysynkin nyt teiltä, mitä te haluaisitte tässä blogissa lukea?

Haluaisitteko tietää enemmän minusta? Tai arjestani? Entä mielipiteistäni ja aatteistani? Ehkä enemmän asiaa liittyen blogin alkuperäiseen ideaan?

Haluan herättää tämän blogin uuteen uskoon. Mutta siihen en onnistu ilman teitä tärkeimpiä: 

Lukijoita!

8 kommenttia:

 1. Minun mielestäni blogisi tekstit ovat hyviä juuri näin. No joo, pidät ehkä silloin tällöin pitkiä postaustaukoja, mutta jokainen bloggaaja sortuu siihen aikanaan. Ennemmin tai myöhemmin. Ja muista, että kirjoitat blogia itsellesi, etkä lukijoillesi! Sitäpaitsi tekstistä ei yleensä tule sujuvaa, jos sitä kirjoittaa, vaikka ei huvittaisi.

  Mutta jos kuitenkin haluat jotain parannusehdotuksia, niin voisit ehkä tosiaan kertoa vähän lisää itsestäsi. Minulle on ainakin tärkeää, että tunnen bloggaajan, jonka blogia luen. Kaikkea ei tarvitse kertoa, eikä henkilöllisyyttä paljastaa, mutta minä en ainakaan tiedä sinusta muuta kuin iän. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta se, että blogia kirjoitetaan itselle eikä lukijoille! :)

   Voisin ehkä pitää kysymyspostauksen niin saisitte lisää tietoa minusta :D

   Poista
 2. Ja hei, lähetin kysymyksesi Sulkasadosta Laura Laitiselle (Sulkasadon koulutussihteeri ja kurssini vetäjä) ja hän vastasi näin:

  "Olemme tosiaan sopineet, että osallistua voi yhdelle kurssille syksyllä ja toiselle keväällä. Ikäraja on sellainen, että jos kurssin alkaessa on 17-vuotias, voi hyvin osallistua!"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tästä!! Ensi keväänä aion varmasti osallistua kurssille (kyttään sulkasadon sivua joka päivä jotta varmasti mahdun haluamalleni kurssille mukaan :DD) Ja pitää toivoa, että syksyllä 2015 kurssit alkavat ennen 24.9 jotta pääsisin silloinkin mukaan!

   Harmillista on, etten ollut koskaan kuullutkaan koko sivustosta ennen postaustasi... Olisin mielelläni käynyt kursseilla aikasemminkin.

   Poista
 3. Älä sinä huoli turhia, blogia pidetään ihan itseään varten eikä muita varten! Kirjoita vain mieluisista aiheista ja silloin kun siltä tuntuu niin blogista tulee omalaatuinen :3 Toki toiveita kannattaa kuunnella mutta nyt blogisi sisältöineen tuntuu juuri kivalta ja persoonalliselta, erottuu lukulistalta! :3 Ideana voisin heittää kenties että voisit kirjasuosituksia antaa, kirjoitusvinkkejä jakaa, jotain blogiisi liittyvää :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei tuo kirjoitusvinkkejä kuulosta erittäin hyvältä idealta! Ja kirjasuosituksia laitan aina tuonne lukuvinkkejä -palstalle. Tosin voisin kylläkin laittaa niitä useammin xD

   Mukavaa että blogi on mielestäsi kiva ja persoonallinen! :))

   Poista
 4. Mielenkiintoinen blogi sulla. :) Tekstis on hyvää luettavaa, jatka samaan malliin!

  VastaaPoista