Lukuvinkkejä

Diana Gabaldon - Outlander series

Kirjasarja kertoo nuoren englantilaisnaisen Clairen seikkailusta, kun hän joutuu mystisen kivikehän kautta kaksisataa vuotta ajassa taaksepäin 1745-luvun Skotlantiin. Sarjasta on tehty myös TV-sarja, josta on ilmestynyt ensimmäinen kausi Outlander (suomeksi Matkantekijä) ja toinen kausi on tekeleillä. Jos ei lukemisesta pidä, - tai jos tuhatsivuiset romaanit tuntuvat liian raskailta - kannattaa ehdottamasti katsoa kirjasta tehty TV-sarja! Sanoisin tätä täyden kympin sarjaksi kaikilta osa-alueiltaan.

Sarjaan kuuluvat teokset:


 • Muukalainen (Gummerus 2002) (Outlander, 1991)
 • Sudenkorento (Gummerus 2003) (Dragonfly in Amber, 1992)
 • Matkantekijä (Gummerus 2004) (Voyager, 1994)
 • Syysrummut (Gummerus 2005) (Drums of Autumn, 1997)
 • Tuliristi (Gummerus 2006) (The Fiery Cross, 2001)
 • Lumen ja tuhkan maa (Gummerus 2007) (A Breath of Snow and Ashes, 2005)
 • Luiden kaiku (Gummerus 2010) (An Echo in the Bone, 2009)
 • Sydänverelläni kirjoitettu (Gummerus 2014) (Written in My Own Heart's Blood, 2014)
J.R Ward - Mustan tikarin veljeskunta

Tässä yksitoistaosaisessa vampyyrikirjasarjassa riittää luettavaa! Ensimmäinen kirja, Pimeyden rakastaja, oli niin jännittävä, ettei sitä raskinut laskea käsistä hetkeksikään. Myös romantiikka ja seksi ovat vahvasti kirjassa mukana.

Kirjasarjaan kuuluu yksitoista osaa:

 1. Pimeyden rakastaja
 2. Ikuinen rakastaja
 3. Herätetty rakastaja
 4. Paljastettu rakastaja
 5. Sitomaton rakastaja
 6. Varjeltu rakastaja
 7. Koston rakastaja
 8. Minun rakastajani
 9. Vapautettu rakastaja
 10. Uudestisyntynyt rakastaja
 11. Rakastaja - vihdoinkin Abigail Gibbs - Dinner with a vampire

Yksi parhaista ikinä lukemistani kirjoista.
Abigail kirjoitti tätä kirjaa neljästätoistavuotiaasta seitsemäntoistavuotiaaksi ja julkaisi sitä pala palalta netissä. Juuri tämä alunperin rohkaisi minua aloittamaan oman romaanin kirjoittamisen. Kiitos siitä Abigail Gibbsille! Ja tottakai se piti myös ostaa ihan omaksi ;)

Ps. Toinen osa on jo tulossa!

Kirja kertoo 17-vuotiaasta Violetista, joka joutuu joukkomurhan todistajaksi ja sen seurauksena vampyyrirn sieppaamaksi. Kirja on täynnä jännitystä, romantiikka ja tuhmuuksia! ;)Stephenie Meyer - The host (vieras)

Teema: Scifi, romantiikka, jännitys

Paras ikinä lukemani kirja. Rakastan tätä kirjaa. Sen kirjoitusasua, juonta, henkilöitä. Eniten kuitenkin arvostan sen ideaa. Kirja on koskettava ja saa pohtimaan syvällisiä asioita. 

Kirjan juonta on tosi vaikea selittää, koska se on scifiä. En halua että saatte minun huonon selityksen takia väärän kuvan kirjasta ja siksi en kerro siitä sen enempää. Mutta te muut lukutoukat siellä jotka olette lukeneet niin paljon kirjoja joita voitte sanoja "parhaiksi" niinkuin minäkin, ymmärrätte, että on erittäin vaikeaa sanoa yksi paras kirja ikinä. Mutta tämän kirjan tapauksessa se ei ollut vaikeaa. Joten siitä voitte päätellä että jos yleensä tykkäätte fantasia romantiikka jännitys aiheisista kirjoista, tulette todella pitämään tästä!

HAASTAN TEIDÄT KAIKKI LUKEMAAN TÄMÄN KIRJAN! Jos te ette tee sitä vapaaehtoisesti niin joudun valitettavasti pakottamaan teidät >:)

Itselläni on kirja omana ja olen lukenut sen kolme kertaa. Minulla on myös kirjasta tehty elokuva jonka olen myös katsonut lukuisia kertoja. Elokuva oli hyvä, mutta oikea lässähdys verrattuna kirjaan...

Becca Fitzpatrick - Langennut enkeli

Jos tykkää pahoista pojista niin tässä olis! ;) Todella ihanaa luettavaa. Ainut mistä on pakko antaa miinusta on kirjan lopun liian nopea eteneminen (jos luet itse niin tiedät mitä tarkoitan). Mutta siitä huolimatta todella hyvä kirja! Ostin sen sitten itselleni englanniksi... 

Hush hush on siis neljäosainen kirjasarja, josta aion kyllä lukea kaikki kirjat. Suomeksi kirjat ovat järjestyksessä:

 • Langennut enkeli
 • Riitasointu
 • Hiljaisuus
 • Loppusoitto
C.J Daugherty - Night School

Romantiikkaa ja jännistystä ilman fantasiaa. Ihmettelin suuresti kun ei ollutkaan fantasiakirja. Mutta ihanan jotenkin... todellisen tuntuinen. Toisessa kirjassa mukaan pääsee enemmän kolmiodraamaa.

Sarja, en tosin ole varma montako kirjaa siihen kuuluu, mutta ainakin kaksi ensimmäistä kirjaa ovat ilmestyneet suomeksi.


 • Night School (suom. Night School : Yön valitut, 2013) 
 • Night School: Legacy (suom. Night School 2 : Yön perintö, 2014) 
 • Night School: Fracture 
 • Night School: Resistance (englanniksi kesällä 2014)


Kirja(kirjasarja) kertoo 16-vuotiaasta kapinallisesta Alliesta, joka joutuu Cimmeriaan, omituiseen yksityiskouluun. Pikkuhiljaa hänelle selviää, ettei koulu olekaan mikä tahansa koulu, vaan osa paljon isompaa kokonaisuuttaCassandra Clare - The mortal instruments (Varjojen kaupungit)

Kuusiosainen mahtava fantasiakirja!

Clary Fray on 15-vuotias New Yorkissa asuva tyttö, jonka elämä kääntyy nurin perin vain yhdessä illassa. Kirja on täynnä rakkautta, jännitystä ja ennalta arvaamattomia juonikäänteitä jotka vetävät lukijan mukaansa päästämättä irti, ennen kuin koko kirjan on lukenut kannesta kanteen. En kykene keksimään tästä kirjasarjasta yhtäkään negatiivista asiaa.

Book 1: City of BonesBook Two: City of AshesBook Three: City of GlassBook Four: City of Fallen AngelsBook Five: City of Lost Souls9781442416895_email (1)

Kirjan ensimmäisestä osasta löytyy elokuva ja toinen on jo tulossa! En suosittele tekemään johtopäätöksiä kirjasarjasta elokuvan perusteella.


Jean M. Untinen-Auel - Maan lapset

Kuusiosainen kirjasarja, jonka miljöö sijoittuu maailmaan noin 25 000 vuotta sitten, aikaan, jolloin valloilla oli niin sanottu Gravettenkulttuuri. Sarja kertoo nykyihmisen Aylan matkasta ja vaativasta alkukantaisesta elämästä täynnä jännittäviä käänteitä - ilman minkäänlaista sensurointia. Varoitan, todella paksua tekstiä! Mutta jos jaksaa kahlata läpi kaikki puuduttavat yksityiskohtaiset tieteelliset selitykset, sarja osoittautuu äärettömän mielenkiintoiseksi ja koukuttavaksi!! Sopii ihmisille, jotka pitävät todella hitaasti etenevästä tekstistä sekä puuduttavasta lukemisen tunteesta sen oikean jännityksen välissä. Paksuimmassa kirjassa sivuja 842.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti